橄榄球
橄榄球是球类运动的一种。盛行于英、美、澳、日等国家。起源于英国,原名拉格比足球,简称拉格比。因其球形似橄榄,在中国称为橄榄球。拉格比是英国中部的一座城市,那里有一所拉格比学校是橄榄球运动的诞生地。

据传,该校一名学生W.W.埃利斯在1823年的一次校内足球比赛中因一次踢球失误,感到十分惋惜,竟然不顾一切地抱起球来就跑。以后,在该校的足球比赛中抱球跑的情况频频发生,这虽是犯规动作,却给人以新的启示,久而久之,逐渐被人们所接受,成为合法行动。
竞赛项目
男子
  Rugby Sevens
  集体
女子
  Rugby Sevens
  集体
新闻
09.12.2011
Lausanne, Switzerland: The International Rugby Board (IRB) has launched its strategic plan for developing women’s rugby. This plan’s priorities are clearly fixed on competition and participation, and

20.05.2012
Guangzhou, China: The International Rugby Board (IRB) has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the southern Chinese city of Guangzhou and the Chinese Rugby Football Association – another si

更多新闻 ...
图片
选择一项体育
  所有体育

体育联盟


相关链接

体育委员会

全民体育委员会

体育&环境委员会